&denim x2

76915-610
Jag ska behålla båda jeansen. Visst dem är svarta båda två men dem sitter inte likadant på. De till höger är lite glitter trådar i. (dem glittrar inte så mycket men lite lagom när ljuset faller på) Hade lite rabatter så det blev inte så dyrt.

Två nya jeans

Woho jag hittade två par jeans som fick följa med mig hem idag. Två svarta från H&M. Hade rabatt på 20% och ett presentkort på hundra kronor. Kul att få två par byxor för priset av ett om man jämför med om man hade köpt ett annat märke. Bilder kommer nog imorgon eller på onsdag.

Herrarmband? Inte då!

image609
Fastnade för detta armbandet innan jag visste att det var herr. Provade och beställa det ändå, trots att det var 8 cm diameter enligt infon och på mina tunna handleder borde det inte funka. Men iom att det är justerbart så funkar det kanon. Behöver faktiskt inte ens reglera det något. 149kr passar mig och min plånbok utmärkt!

Slut på stripigt hår

image606

Var inne och handlade på Åhlens. Hittade mitt balsam i ny variant och en inpackning som ska vara bra för mitt slingade uttorkade hår. Måste bli bättre på att göra inpackning en gång i veckan. Mitt hår kommer vara helt förstört efter denna vintern annars. Nej jag ångrar lite att började slinga håret så mycket. Nu är man ju fast. Men mitt nästa frisörbesök så ska slingorna INTE göras lika ljusa. De skulle de inte ha blivit förra gången heller men det blev lite fel. Så det får bli nästa besök som det får göras lite svagare slingor. Vilket nog får bli ganska snart känner jag. Utväxten börjar komma krypandes. Den är inte markant men jag ser den...

Har inga pengar

Usch! Just nu har jag inga pengar att shoppa för och om jag sedan vill åka utomlands i december så måste jag spara pengar. Så det är lite dött här nu för jag försöker att inte leta kläder och då har jag inte så mycket att skriva om. Men det kommer nog att komma iaf ett inlägg här snart... åhh jag längtar!

Inte bara Cavalli

image604

H&M har även fått in nya plagg förutom Cavalli kollektionen. Nu är det jul och nyårskläder som har kommit. Alla ni som har letat efter paljettkjol och inte hittat, nu har H&M en fär 298 kr.

Göteborg-Stockholm tur och retur

Idag har jag varit i sthlm över dagen med jobbet, kom precis hem. Är inte så lite trött nu... jag var tvungen att gå upp klockan 5 imorse för att hinna med ett plan så jag var uppe i sthlm i tid idag. Tur att jag inte har 13 timmars dagar varje dag. Fy! man är ju helt slut. Jag skulle dock vilja gå ut och gå lite. Jag är så stel och seg i kroppen. Men en annan del av mig vill bara kasta mig i soffan och sätta på TVn och ligga kvar där tills jag förflyttar mig till sängen. Får se vad det blir när älsklingen kommer hem. Han är säkert lika trött han. Men jag ska försöka få ut honom på en lite promenad, det behöver ju inte vara så länge/långt. Bara man fått röra lite på sig.

Stora bakdagen

image603

God morgon! Hopaps ni har sovit lika gott och länge som jag. Idag blir det bakning. Jag har minskat ner på antalet saker jag ska baka. Det blir bara Rosenbröd och mjuk pepparkaka. Sen hade jag velat baka läfsor också men det får bli en annan gång. Nu ska jag jag börja med frukost!


Besök också min matblogg där jag tänkt att samla alla mattips jag har.

En riktig chokladkaka

image602
Leila Lindholm har ett recept i en av sina kokböcker på Devil's Food Chocolate Cake. Det är en choklad kaka som verkligen gör skäl för sitt namn. Den är så maffigt chokladig och härlig. Den består av tre lager chokladbottnar och mellan lagren är det en chokladkräm. Den är farligt god. Men den mättade riktigt bra så är man inte mätt från varmrätten så lär du bli det efter denna. Jag tänkte lägga ut receptet här (finns även på tv4.se) men för att det är en favorit (jag har visserligen bara gjort den en gång men den är ändå en favorit) så lägger jag ut den här.


Devil's Food Chocolate Cake
image603
Ingredienser:
200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1 1/2 dl kakao av god kvalitet
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
en nypa salt
200 g mörk choklad

Choklad glasyr:
3 dl vispgrädde
250 g mörk kvalitets choklad 70 %
1 tsk smör


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
2. Vispa smör och socker och sirap krämigt.
3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.
7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.

Choklad glasyr
1. Koka upp grädden och tag av den från värmen.
2. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.
3. Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned).
4. Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.

Tips!
Sätt brödgallret på ett bakplåtspapper vid glasering. Då slipper du kladda ner köksbänken och kan dessutom ta till vara på spilld glasyr. Använd en palett- spade när du glaserar tårtan så blir det mycket enklare att arbeta.


Lätt lunch

Att göra mackor i smörgåsgrillen är alltid lätt och gott. Så till helgen blir det nog en lättlagad lunch mitt i allt bak. Tänkte faktiskt testa detta recept:

 

2 skivor formfranska
skinka
riven ost
Dijonnaise

 

Bred ett lager Dijonnaise på ena skivan. Lägg på skinka och toppa med en näve riven ost och lägg på det andrra brödet. (Vill man så kan man med fördel bre smör på yttersidorna av bröden först)

Lägg i smörgåsgrillen ett par minuter.


 

Tipset hittade jag på matplatsen


Bakhelg


I helgen ska det bli bakmaraton. Jag har hittat massor med saker som jag vill baka till. Denna helgen ska bli en helg helt för mig själv. Jag tycker det ska bli jätte skönt att få vara för mig själv hela helgen. Så jag ska försöka plocka lite hemma, rensa ut kläder, baka, laga god mat till mig själv. Mmm... jag längtar. M ska vara borta hela lördag och söndag. Tyckte det var lite tråkigt först att inte träffas på hela helgen men varför inte vända det till något positivt och passa på och få gjort saker som jag inte haft tid med innan. Det kommer att bli mysigt. Baka kanelbullar, brouvnis, småkakor, mjuk pepparkaka... kanske något mer. Sen kolla på MASSOR med vänner avsnitt. Perfekt att ha lite bullar och kakor i frysen vi behov. Jag älskar att laga mat och baka men jag har inte haft så mycket lust och inspiration till det. På vardagarna är man ju så trött när man kommer hem. Så det blir bara hämtmat nästan alla dagar måndag till fredag. Men nu ska jag försöka få upp lusten igen. Nu längtar jag till helgen! Ska nog göra en inköpslista till imorgon då det blir STORhandling på ICA Maxi.