Dramatiskt

Dramatiskt
Jag fastnade för denna klänningen direkt när jag såg den. Den skulle passa mig perfekt när jag spatserar upp för röda mattan. Inte för mycket. För jag är inte någon stjärna än... men på väg att bli... haha.. drömma kan man ju.

• Svart omlottklänning från
Dorothy Perkins.
• Svarta Pumps från Asos.
• Röd eller svart clutch från Dorothy Perkins.
• Halsband med mörkröd kvarts från Madebyme.

Mina Madebyme Favoriter

Madebyme                           
Jag hittade massor med halsband jag ville ha när jag var inne på
Madebyme. Örhängena och armbanden passar inte riktigt mig. Men halsbanden älskar jag! Får sätta mig och titta igenom mina favoriter någon dag och bestämma mig för ett. Svårt? Ja, men man måste ju börja någonstans. Vilken väljer du?

Fixa hemma

IKEA     
I helgen blir det en tripp till
IKEA. Ska införskaffa mig en Byrå så jag får plats med alla mina kläder som bara växer på högar lite överallt i lägenheten där det finns tom yta. Sen ska hallen struktureras upp lite mer också. Så det får bli en ny Kapphängare i trä som jag ska måla om. Till vilken färg? Det har jag inte bestämt ännu. Skoställ blir det också som även de ska målas om. Lite extra Krokar ska få komma upp också. Sen lite Lådor att lägga skor i. (Dessa lådor är egentligen till CD-förvaring men passar bra att ha skor i. Finns i större storlekar också om man har lite större skor man vill få undan, typ stövlar.) Jag tycker det är så fult med alla skolådor i olika storlekar, färger och former. Så jag vill byta bort dem fort som möjligt så jag slipper se röran. Sist men inte minst så blir det nya Sänglampor för det har vi inga just nu. Sen blir det kanske några nya sängkläder också om det finns några nya snygga.

C&C California

C&C California    
"
C&C California bildades 2003 av två tjejer vid namn Cheyann och Claire. C&C hade vid starten som mål att skapa >>Den perfekta t-shirten<< för tjejer. För att åstadkomma detta tog C&C fram ett ultralätt material, mjukt och lent som siden och med ett naturligt fall. Färgerna är glada, feminina och lätta att kombinera med varandra. Den lyxiga, enkla känslan hos C&C har givetvis anammats av en mängd kändisar som t ex Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Sofia Coppola och Madonna. C&C:s kläder kallas för >>California Chic<<, dvs high-end fashion med en avslappnande look." Jag hittade den här klänningen när jag var inne och tittade runt lite på deras sida. Känns lite som basicplagg fast allt finns i alla färger som någonsin uppfunnits. Lite som American Apparel.

Deras kläder finns även att köpa hos Shopbop och My wardrobe.

Dettta var något nytt...

Att knyta tröjan runt midjan har vi alla gjort när vi var små och även på äldre dar. (trots att jag hellre bär den i handen) Men jag knöt alltid knuten på framsidan inte bak som denna kvinnan har gjort... Men allesamman det är bara att börja vrida på era tröjor, knuten ska vara baktill, så gör dem i Italien nu.

En Shopaholics bekännelser

En Shopaholics bekännelser
Med tanke på det fina vädret och allt så kände jag ett behov av en ny bok som jag kan ha när jag ligger ute på gräsmattan och myser i solen. Så på väg till jobbet imorse vid 7 så slank jag in på
PocketShop. Då föll mina ögon på En Shopaholics bekännelser som jag fått rekomenderat av några här på bloggen. Så nu ska det läsas.

Jag köper en bok mestadels efter omslaget. Är det ett roligt, snyggt omslag så köper jag boken nästan direkt. Jätte löjligt och jag missar säkert en massa bra böcker bara för att jag tycker att de har tråkiga omslag och inte ens tittar på den... men jag får en snygg bokhylla iaf. Haha..

Sol!

Solen skiner idag. Härligt! Jag var jätte trött när jag vaknade imorse men nu känns det som att det kan bli en bra dag ändå. Skönt!

Bathing Suit

American Apparel, Bathing Suit

Hittade lite baddräkter hos
American Apparel när jag surfade runt lite. Kanske kan hjälpa någon med sommarens beslut.



Ellos-paket

Fick mail från Ellos. Mitt paket är packat och skickat till mig. Jippie! Mina klänningar är på väg. Det stog 2-4 dagar i mailet men jag skulle gissa på att det kommer efter helgen. 2 dagar lät lite väl snabbt.

Tubtopp

Jag är ju ute efter en tubtopp så jag spanade lite hos Asos och hittade denna. Men jag vill ha en enkel utan krimskrams på eller hål här och där. En vanlig bas tubtopp helt enkelt. Jag fick ett tips av någon som köpt en på Bikbok. Kanske ska smita in där och ta en titt.

LBD

Klänning som passar till de flesta tillfällen då man inte vet vad man ska ta på sig.
Den kommer från Asos.

Weekendbag

 Granit, väska från sidan  
Nu har jag införskaffat mig en efterlängtad väska. Jag har saknat en stor väska att ha när jag åker till landet över helgen eller när man åker bort en weekend med kompisarna. Jag har haft ögonen på den här väskan i några år måste jag säga men jag har aldrig kommit mig för att köpa den. Men så sprang jag in på Granit igår för att egentligen spana efter "min plånbok". Då hade Granit 20% rabatt på alla väskor. Fanns bara ett exemplar kvar så då fick den självklart följa med mig hem. Tålig och slitstark med plastad undersida. Går att tvätta i 40 grader om jag skulle skita ner den. Perfekt!


(på den lilla bilden: Spana även in det nyinköpta nymålade röda nagellacket. Som i verkligeheten är mycket mer blodrött.
Det är bara ett lager målat när detta kortet togs.)

Gyllene

Guldskor med utstansade stjärnor och mönster. För dig med storlek 7(uk).
På rea 135kr. Nicky Hilton har liknande hon med...

Jag önskar mig

Dessa tre tjejers klänningar skulle jag vilja ha. Alla tre. Finns mycket kul att spana in hos TheSartorialist.

Mascara

Maybelline mascara

Jag har använt Maybellines mascara sen den kom vilket är några år sedan. Jag tycker den funkar bra. Den gör inga under men den funkar bra och är billig. Men jag funderar på att testa någon annan mascara. Men för att slippa köpa 5 mascaror som inte funkar så vill jag ha era bästa tips på mascaror! Vilka använder ni?

Necessär

Denna Necessär har jag varit sugen på ett tag. Den har kommit och gått hos Asos. När jag äntligen har bestämt mig för att beställa den så har den antingen varit slut eller bara funnits i den större eller mindre storleken. Men nu finns den där igen... Jag behöver ju en Necessär, behöver något att stoppa ner min tandborste, ansiktsrengöringen, bodybutter, shampo, balsam m.m när jag tar mina små turer till landet t.ex. Jag brukar använda små genomskinliga plastpåsar som jag lägger varje sak för sig i. Men det får vi ändra på...

Regnkläder

266









Här har ni gårkvällens kläder

• Jeans – Fornarina Flirt
• Brunt Linne – TopShop
• Vit tjock stickad tröja – H&M
• Svarta ballerina – La Redoute



Den här vill jag ha

Precis en sådan här tubtopp som Kate Beckinsale har på sig skulle jag vilja hitta. Det står högst upp på min shoppinglista just nu. Gillar att den sitter lite slappt. Vill inte ha någon som sitter tajt hela vägen ner. Någon som vet var jag hittar det?

Filmtajm

Igår blev det matshopping för hela veckan på ICA Maxi. (Jag passade på att köpa Doves Summer Glow Body Lotion - Fair to normal skin. Återkommer med kommentarer om den när jag testat den. Dove hade även någon Silk Glow Body Lotion med små glitterkorn i som jag testade på handen och den lämnar ett lätt skimmer efter sig, jag måste nog testa den också men den får åka med i nästa veckas inköp.) Sen åkte vi och hyrde film var i två butiker innan vi hittade något som var det minsta intressant. Det blev Casanova, hittade inga bra filmer som vi ville se, finns ju inte några nya ute nu. Dem sparar väl på alla bra filmsläpp till hösten. Casanova var väl sådär... inget jag rekomenderar. Men den var ju lite smårolig till och från.

Ett liknande rött nagellack?

Hilary, rött nagellack
Okej nu ber jag om hjälp igen. Jag blev väldigt förtjust i den röda färgen Hilary har på sina naglar. Så jag tänkte att det nog finns några av er som har koll på något lack i liknade färg? Tips, tack?! Tur man har alla er att vända sig till när man vill ha tips.

Träklack

Halens skor
Hittade ett par skor också! Man kan hitta mycket billigt... 299kr för dessa
skor. Jag skulle nog ha tagit bort pärlorna men jag tycker de var väl värda sitt pris. Från Halens.

Mjukis

Halens, mjukisset
Jag hittade ett billigt och väldigt sött
mjukisset från Halens med tre delar som jag gärna klickar hem. Munkjacka, Kjol och Byxa med bred midjeresår och dragsko. Alla delarna kostar 249kr tillsammans! Klick, klick!

H&Ms sommarrea

Nu har jag gått loss lite grann på H&Ms sommarrea fick mail om att dem har 25% rabatt på sommarrean nu. Jag har faktiskt köpt en likadan tröja som jag redan har fast en svart. Ville haft en svart från början när jag letade i affärerna i höstas. Men då fanns den inte men nu så... Haha! helt otroligt... nu när jag skulle länka bild till tröjan så fanns den svarta inte kvar längre. Här ryker sakerna fort! Så ni får nöja er med en bild på den Mullvadsfärgade. (den jag redan har) Och detta med leverans vecka 27. Det är ju nästa vecka... snabba puckar den här gången.
 
Blev inte mer än en tröja denna gången allt annat var ju slutsålt anntingen fanns inte min storlek eller färgen jag ville ha.

Seg

Fy vad trött jag är idag! Ville inte gå upp imorse. Tanken att lyfta telefonen och ringa jobbet och sjukskriva mig slog mig stenhårt varje gång snozen gick igång. Men nu sitter jag här och ska strax gå på lunch. Bara halva arbetsdagen kvar...

Köpte nytt busskort idag också. Det nya från Västtrafik där man bara "visar" upp kortet framför en maskin. Slipper stoppa ner det i maskinen. Gå fort och midigt... jag testade imorse på bussen. Var lite nojig för att det var första gången. Men det var ju inga problem med det! Man behövde inte ens ta ut kortet ur plånboken har jag sett, det är bara att lägga plånboken mot ytan så piper det som det ska. Vi får väl se hur det går... har inte hört någon som har haft problem med det än. Så bra jobbat Västtrafik! En sak som funkar hos er.

La Redoute hösten 2006

La Redoute, hösten
Denna kappa från
La Redoute. Skulle sitta fint till hösten. Jag försöker att inte titta allt för mycket på höstkläder men det är svårt att låta bli när de hamnar framför näsan på en.

Bild från La Redoute.

Vagabonds sommarrea

Vagabond sommarrea

På Kungsgatan 45 i göteborg så har
Vagabond sommarrea med rabatt upp till 50%. Går nog att fynda en del där med...

Bilder från Vagabond.

Sommarrea hos Gina Tricot

Idag börjar Gina Tricot sin stora SOMMARREA. Klockan 10 öppnas portarna.
Så skynda fynda!

Vinnare i Fotbollsturneringen är...

Nu är jag på landet med familjen och några vänner. Igår grillade vi och hade det jätte mysigt! Har ätit god mat och slappat. Så skönt. Härligt med lite lediga dagar... en dag extra ledigt iaf. Uppskattas alltid.

Vi hade en fotbollsturnering igår. Vi har spelat på ett sånt därnt bordsspel där spelarna sitter på pinnar och man snurrar på pinnarna för att sparka till bollen. Vi körde med gruppspel, kvartsfinaler, semi och den stora riktiga finalen. Där jag och K var med och vann. Wooohoo! Lite trött i händerna efter alla matcherna. Vi spelade utomhus så lite myggbiten blev man allt. Men vad gör man inte för sporten.

Åhhh... Nu är det dags igen, dags för mig att spöa skiten ur min kära far och bror! Heja på mig!

50% rabatt på badkläder

Ellos, bikini

Denna skulle jag allt kunna tänka mig. Ellos har 50% rabatt på badkläder just nu. Så hela denna bikini skulle gå på 104,25kr. Det är ju billigare än H&M! In och titta och se om ni hittar något.

Jag har beställt
volangklänningen nu förresten. Kan hända att jag kommer att se gravid ut, men jag testar. Det är bara att skicka tillbaka annars. Jag beställde en Svart och en Korall färgad. Hade lite beslutsångest över vilken färg.

Bild från Ellos.

Den Lilla Svarta

Asos, LBDAsos, LBD
På tal om att jag igår skrev om att jag hade behövt en liten svart... Vad dyker inte upp hos Asos då om inte två ursöta klänningar!

• En Söt svart
tubklänning. Priset... 1 083,52kr.
• En rikitgt snygg halterneck klänning. Priset... 948.08kr.

 Bild från Asos.

Äta ute

En kund till M bjuder på middag. Vi ska till deras restaurang och testa delar av deras nya meny... 8 RÄTTERS MIDDAG! Det kommer spruta ut mat ur mina öron vid kvällen slut. Funderar på vad jag ska ha på mig. Uppklätt skulle det tydligen vara sa M. Typ kjol/klänning...  han skulle ha kostym på sig så jag måste ju försöka matcha honom. Jag får fundera på bussen hem vad jag ska ha på mig. Måste jobba klart nu så jag hinner hem, duscha och byta om innan jag ska tillbaka till stan igen.

Det är nu man skulle ha en LBD...

H&Ms kollektion Harmony

H&M collektion Harmony

Läste metro imorse på väg till jobbet och på finans sidan så fanns det med bilder på delar ur H&Ms Harmony myspys collektion. "Omlottröjor, tunikor och leggings i rosa, grått och beige. Material: Fleece, silke, och bomullsjersey." Ser lovande ut måste jag säga!
Vill du läsa mer?
Bild från Metro.


För dig som gillar rosa?

För dig som gillar Rosa, Prickigt och Randigt. Här är den perfekta bikinin!

Volangklänning

Ellos, volangklänning

Med risk för att se gravid ut i den. Så fastnade jag för denna
klänningen från Ellos. Inte min färg dock men den finns i fler färger. Lite liknande modell som den från Asos, som jag bloggat om tidigare, men denna är lite lösare runt midjan. Skön att ha till stranden eller en varm dag på stan. Finns i naturvit, svart, korall och denna gröna.

Bild från Ellos.

Pedikyr

Pedikyr

Inte för att jag har gjort en pedikyr sen jag skrev om det sist. Men jag hittade mitt favorit nagellack eller jag hittade det inte utan min älskling hittade det här hemma i röran och så här ser det ut. Jag älskar färgen. Hade på mig det hela förra sommaren tror jag. Men det finns inte kvar på H&M längre dock. Var ett billigt nagellack för typ 20kr eller något. Skit att jag inte tänkte på att det kunde försvinna och köpte på mig några eller iaf ett till.

Mina skor

Här har vi de mest använda skorna hemma hos mig för tillfället. Vi får se vart säsongen lider... Kommer med största sannolikhet fram lite andra skor från min garderob allt eftersom vädret och sommarn går.







Tubtoppar

Någon som vet var man kan hitta snygga tubtoppar? Jag vill ha någon enkel och bekväm. Någon som vet var man hittar det?

Tack!

skynda fynda!

På väg hem efter jobbet igår så gick jag in en snabbis på Mango. Det är ju rea nu och det finns massor med snygga kläder. Jätte mycket kläningar! Hittade en klänning som jag blev sugen på. Men jag har inga pengar så jag fick bara gå ett varv i butiken och sukta efter alla snygga kläder som faktiskt fanns kvar. (hoppas klänningen finns kvar den 25) Så du som har pengar skynda att fynda!

Middagstips!

Tomatsalsa, Arla

Detta är vad det blir till middag idag. Både jag och älsklingen älskar denna rätten, den äts hemma hos oss iaf en gång i veckan senaste tiden. Bara du gillar du fetaost så är detta en rätt för dig! Det går fort och smakar så gott och är så fräscht. Perfekt när man kommer hem efter jobbet och inte orkar stå och laga mat i en timma. Det går på en kvart!  Mmmm... mums!

Receptet och bild kommer från Arla.

Med på resan

Granit, zippåsar
Måste tipsa om dessa plastfodral från
Granit. De är perfekta att förvara iPoden i när du är utomlands. Ser till så att ingen sand och inge vatten kommer på din älskade iPod.

Från Granit.


Klä dig i Svart

Nelly, kjol
Detta fastnade jag för. Kjolen gillar jag stark, lagom längd. Snyggt med ett enkelt svart linne till och en stor svart väska att bära alla saker vi tjejer tvunget måste släppa omkring med. Och ett par snygga platta sandaler på dagen och klackar till lite mer uppklädda kvällsaktiviteter.

Typ...

Kjol från Ichi, hos Nelly.
• Svart linne från Filippa K.
• Svart stor väska som rymmer allt, från American Apparel.
• Skor för dagen. Skor för kvällen, från Asos.

Nästa bok

Detta får bli nästa bok jag tar mig an. Ska försöka inhandla den idag eller imorgon. Tack för alla tips! Får se vad som blir nästa bok.

Sött linne

Detta linne är värt att spanas in.

Med på resan

American Apparel plånbok  American Apparel plånbok        
När jag åker utomlands drar jag aldrig med mig hela min plånbok. Jag tar bara med mig det jag faktiskt behöver, jag lämnar H&M, ICA och Åhlens-korten hemma i sverige. Det som får följa med är VISA-kortet, det där EU kortet från försäkringskassan (ifall man skulle bli sjuk.) växlade pengar och... finns det något mer som får följa med? Aaja iaf... Jag tar bara med mig en liten mynt... (vad heter det?). Jag köpte en liknade den på bilden här uppe från Ordning&Reda för några år sedan och den har fått hänga med på de flesta resor. Tar lite plats och rymmer kort, mynt och sedlar. Perfekt! Men nu har den gått sönder... så det är dags att byta ut den. Då hittade jag denna plånbok från American Apparel. Jag har försökt beställa den i höstas men då fanns den inte i den färgen jag ville ha i Europa än. Så jag struntade i det då. Men nu kanske man ska göra ett nytt försök. Det börjar dra ihop sig till nästa utomlands resa. (första veckan i augusti) Så man kanske ska slå till. Jag har sprungit på Ordning&Reda lite titt som tätt för att se om dem har fått in några liknande men inga har synts till... det finns ju dessa små färgglada om man bara vill ha något att läga mynt och sedlar i.

Denna skulle kunna funka också. Så den har jag funderat på.

Bilder från American Apparel.

Rosa till midsommar

Nelly, Sommartopp.
En söt
topp att ha i sommar vämen, lagom till midsommar!


Finns hos Nelly.

Turkos skönhet

Nu har den hamnat på rean. Den turkosa klänningen som jag bloggat om tidigare. (25% rea)

Fest på stranden

Ikea, fest på stranden
Strandfest med inspiration från
IKEA. Tänk att lyckas ordna en fest i det här stuket. Fy vad mysigt och kul! Det skulle kunna gå att styra upp något liknande på en gräsmatta i någons trädgård. Ser så härligt ut med alla färgerna och de tunna tygerna som blåser i vinden. Grilla hela natten med ett gäng kompisar. Mysigt värre! Tur att det är sommar nu då kan det bli verklighet.

Trött och lite grinig

Jag har varit så trött hela dagen. Vill bara hem och sova idag. Men så ringde M och frågade lite snällt och försiktigt om vi kunde åka hem till hans föräldrar hälsa på en stund och slappa. Visst! Inte för att det blir slappa helt för mig. Det blir det aldrig tycker jag när man träffar den andres familj. Man är alltid lite... ja ni fattar. Ens egna familj kan man vara helt avslappnad med. Man behöver inte hålla igång ett samtal om det blir tyst ett tag eller vad det nu kan vara. Men men... jag ska hem och sova en stund innan vi åker iväg till dem iaf. Äta något också... undra vad vad man ska äta ikväll?

Måla naglarna?

Naglar, Nailteam

Jag var inne på
Engla´s blogg och hon har snyggt målade naglar. Så kom jag på att detta är det perfekta stället att fråga på. Jag har svårt för starka färger på naglarna (blir aldrig riktigt bra ändå). På tårna används de mesta färgerna men inte på fingrarna, där är det ljusa halvgenomskinliga lack som gäller. Men... (kanske bara är jag) ...sen så håller aldrig nagellacket särskilt länge ändå. Det börjar flagna efter en halv dag på mig. Tänkte faktiskt passa på att fråga er. För jag har svårt att tro att alla tar bort lacket och sen målar på nytt varje dag.

Hur lyckas ni? Eller lyckas någon? Ska man behöva måla på ett nytt lager varje dag för att det inte ska se så fult ut? Fram med knepen ni sitter inne med! För det finns nog en del... eller är vi alla lika hopplösa.

Bild från Nail Team.

Sverige håller andan

Sverige - Paraguay... Så många chanser så få mål...

(Uppdatering: Det blev måååååååååååååååål! 1-0 till Sverige.)


För varma dagar

Koola Anna, svart klänning
En sval
klänning i sommar. Den ser lite små genomskinlig ut men jag gillar modellen och att den är svart. Den kostar 399kr hos Nelly. Jag vet att det var lite strul med någon annan klänning från Koola Anna. Några som hade beställt och fått ett "måndagsexemplar". Men det löste ju sig för de inblandade. Så det lär ju inte hända igen...

God morgon!

Sol
Jag trodde att det skulle vara dåligt väder idag med eftersom det hängde åska i luften igår. Men när jag vaknade imorse drog upp rullgardinen och tittade ut så var det blå himmel... oj vad jag blev förvånad var helt inställd på att idag skulle det bli regnjackan på. Men istället blev det vilket–linne–är–svalast–väder. Det var en glad överraskning! Nu ska det spanas lite, se vad nytt som kommit under natten...

Ha en fortsatt bra dag!

Pedikyr

Mina fötter

Jag behöver göra en pedikyr. Snygga till mitt lack på tårna iaf. Eller vad säger ni? Jag har gjort riktig pedikyr en gång på
Gildaskolan. Det var så skönt! Massage och någon annan som frächade upp ens fötter.

I like! I want!

Asos, omlottklänning   Asos, omlottklänning


Åhh vill ha! Vill ha! Finns i
blått för dem som föredrar det. Men jag gillar den gröna! Sommar, sommar, sommar... Nananaaaanaaananaaa....


(Uppdatering: Hade varit snyggare utan hålet i ryggen dock.)

Klänningen kommer från Asos.

Middagstips!

Recept, Jordgubbssallad

Dessa recepten fanns med i senaste nummret av
Buffé från ICA. Lät lite konstigt först, konstigt mix? Men jag blev så sugen när jag hade läst igenom hela recepten. Verkar helt klart värt att testa! I helgen kanske...

Kanske ska börja med att lägga ut lite av mina favorit recept jag hittar och provar lite då och då....? (Detta var väl ett av dem mer avancerade.) Någon som skulle tycka det var kul?

Recept och bilder från ICA.se.

Köttbullar!

Idag efter jobbet ska jag hem och göra hemma gjorda köttbullar med brunsås och makaroner så klart. Ett gammalt recept som kommer från mormor. Det är min absoluta favorit maträtt. Kan äta hur mycket som helst av det! Det tar aldrig stopp. Jag försöker dock lära mig det fortfarande blir inte riktigt alltid som när mamma eller mormor gör den. Men övning ger färdighet. Mmm... längtar.

Kanelbullar! Mmm...

Kanelbullar
Findus Kanelbullar är så goda!! Stoppar in dem i ugnen 5-10 min sen är dem som nybakade. Dom är rätt små men sååå goda. För er som inte har testat dem gör det. Kanske inget man äter så jätte mycket av nu på sommaren. Jag tycker det är lite av en vinter grej. Eller det har blivit det för mig iaf. En "nybakad" Kanelbulle och ett glas mjölk eller varm choklad. När det är lite kyligt ute. Mmm... mums!

Ska nog stoppa in en i ugnen nu. Eller två... (dem är rätt små)

Jag älskar Tord Boontje

Jag hittade min favorit lampa i hela världen för vad är det... hmm 4 år sedan tror jag. Hittade den på Habitat. Men den fanns inte att shippa över till sverige. Så jag letade febrilt och mailade till Habitat för att försöka få dem att skicka över dem på något sätt. Men det gick inte. (originalet kostar ett antal tusen. Så det var inget att ens överväga. Hade precis börjat mitt första riktiga jobb.) Jag var på väg att ge upp när min kära far hittade en annons i tidningen en dag med min lampa(!) Annonsen var från R.O.O.M. Där dem hade köpt in min lampa. Jag sprang in dit samma dag pappa ringde och köpte min lampa. Vissa som har sett den hemma hos mig har kallat den för ett skatbo. Men jag gillar den. Designern är Tord Boontje.



Han har en annan lampa som jag när jag flyttar till en större lägenhet så ska jag införskaffa mig den på en gång. Midsummer Light heter den. Den finns i massa färger. Rosa/Orange, vit, Grön/gul, blå. Silver finns den i nu också.

Lampa, Tord Boontje Lampa, Tord Boontje

Jag har fastnat för mönstret som han har genomgående på massor av det han gör. Blad, blommor, natur... Var inne på Designtorget i julas och såg att dem hade ljusstakar och vaser av honom med men jag hade inga pengar då. Tyvärr!! Sen gör han tygmönster, bord, stolar, serviser, gardiner m.m. På Artecnicainc kan du hitta lite till.

Tord Boontje, vaserTord Boontje, Kudde

 

Bilder från Tord Boontje.


(uppdatering: längst ner på denna länken ser du en divan av Tord Boontje.)

Bara en till

Bara en till

Denna fina bikini från Bubbleroom. Kostar lite grann men det kan det kanske vara värt. 900kr. Tyckte den hade härliga färger. Sommar sommar sommar...

Boktips?

Nu tänkte jag be om lite hjälp. Jag har precis läst ut Djävulen bär Prada och vill nu ha en ny bok att läsa. Jag har så tråkigt på bussen till och från jobbet... sitter 35 min på bussen på morgonen och 45 min på eftermiddagen så det kan vara kul att ha något att längta till. Jag gillar bl.a Denise Rudbergs böcker, Marian Keyes (var länge sedan sist men gillade dem då). Nu har ni kanske ett hum om vad jag gillar. Roliga tjejböcker ska det vara. Skönt att ha något lättläst när man är lite trött efter jobbet och ska ta bussen hem. Någon som har tips på någon bok? Så vore jag tacksam!

Ring, ring bara du slår en...

Asos, halsband 135kr

Hittade detta
halsband hos Asos för 135,44kr. För mig som är inne på cirklar så är ju detta perfekt. Men det finns tyvärr bara i silver. Hade det funnits i guld hade jag slagit till på en gång!

Mina Bikinis

Tänkte jag skulle dela med mig lite av vad jag har i min graderob. Börjar med det mest använda under sommaren. Visar inte alla utan bara de som används mer än två gång om året. :)

BIKINIS!
Alla är faktiskt från H&M. Inköpta under några års tid.
Först har vi mina enfärgade. Den svarta med skärp och spänne på underdelen och knyt mellan brösten. En grön standard. (Kan du röna ett tema över mina bikinis. Triangel... säger det dig något?) En lila med text och tryck på rumpen och ett skärp.

       

Mönstrade
De två sista är inköpta iår. Båda har redan blivit invigda. Den sista blev det i helgen när solen gassade på som bäst. (den är riktiggt snygg när man har fått lite färg. Man ser ännu brunare ut då!) Den Turkosa är en favorit. Den användes flitigt under förra året och den bruna med cirklar kommer nog att bli en favorit i sommar.

           

Jag har testat så många bikinis med bygel men ingen passar mig eller kanske ska säga passar inte mina bröst. Sitter bara fult och alltid alldeles för löst, överallt. Har inte provat någon bandeu-top än. Men man kanske skulle göra det så att man får lite variation... vet inte om jag har sett några snygga bara?

(uppdatering: Jag saknar en röd eller någon liknade färg på en bikini. Ser jag nu.)


Uppdetering: Påfyllning i garderoben!

      

helg på landet

Nu har jag kommit hem efter en helg på landet. Har tillbringat helgen hos ett par kompisar. Dem har ett hus, för mig känns det som, ute på vischan/landet. Har ätit massa god mat (grillade majskolvar, jordgubbar med glass m.m.), fått lite sol på min bleka kropp. Men det är alltid skönt att vara hemma igen. Nu ska jag sova.

God natt!

Turkos skönhet

Har spanat in denna klänning flera gånger när jag varit inne på Shopaholic. Kostar bara 2990kr.  Hmm… fin var den. Till sommarbröllopet jag ska på kanske?

Hur fixar man lockar

Jag har själv spikrakt hår så när jag gör mig i ordning inför ett party så vill jag helst hinna med att locka mitt hår. Jag själv önskar att jag hade lite självfall i håret men jag har inget, man kan tro att jag plattar mitt hår men gör jag inget med det efter duschen så torkar det och blir SPIKRAKT.  I don't like! Jag vill ha stora lockar eller vågit hår. Det är drömmen! Men så är det ju för alla, man vill ha det man inte har. (någon gång i livet så har de flesta en sådan period iaf.) Har har testat en del i mina försök att få lockigt hår. Här delar jag med mig av några av mina försök.

Det första jag försökte med var mammas varmluftsborste (när jag var runt 13, 14 år). Funkade rätt bra. Fast det det blev aldrig några riktiga lockar i hela håret. Det blev mest i topparna som det lockade sig, kanske en bit upp. Men för att få lite fall i topparna så funkade den bra. (hmm... kanske ska köpa mig en iaf) Finns från 200kr och upp till 1000kr. Men dem dyra är inte de bästa(inte för detta syftet).
Philips, varmluftsborste
Sen var det dags för sådana där gummispolar. Gummipinnar med ståltråd i som man rullar upphåret på viker in ändarna och som man kan sova med utan att det gör allt för ont. Men av dem så tycker jag att man får kruskrulligt hår. Det var jag inte så förtrjust i. Men dem funkade bra! Finns bl.a. på Åhlens, H&M, Maxi m.m. och kostar kanske runt 50kr.

Sen spolar av plast, hårda som tusan. Inte skönt att sova med! Men vill man bli fin får man lida pin. Blir rätt krulligt av dem med om det är krull man vill ha så. (fast gummispolarna är bekvämare att sova med och det blir inte så stor skillnad på krullet heller) Finns bl.a. på Åhlens, H&M, Maxi och kostar runt 100-lappen.

Sen har jag köpt en locktång från Philips. Hittar ingen bild på den. Den har några år på nacken så den finns väl inte kvar längre. Men den var ett kanon köp då. Min första locktång! Men tar ett tag innan den blir varm. Så efter några år så var det dags att förnya sig.

Ett av mina senaste köp (och bästa!)
OBH Nordica, Locktång
OBH Nordica Artist Curler 25 mm –  Den har inställbar temperatur med 5 lägen olika lägen: 100/120/150/180/200 C. Signallampor visar vald temperatur. Den blir väldigt fort varm. Keramisk beläggning som sägs hjälpa till att hålla en jämn temperatur och är skonsam för håret. Den har lång sladd (2,8 m) vilket jag tycker är bra så att man kan röra sig lite när man håller på och fixa lockarna. Jag är jätte nöjd med den här. Den blir fort varm, man behöver inte sätta på den en halvtimma innan man ska börja. Den hålelr hög värme så att det går fort. (man ska dock inte har för hög värme för då slits/blir håret förstört jag brukar dra på rätt varmt ändå) Jag älskar den! Jag köpte min på Åhlens för 300kr. Kanonpris för en så bra locktång.


BaByliss, värmespolar
Något jag funderat på men inte kommit mig för att köpa är Värmespolar. Jag hatar att sitta och rulla upp håret på spolar. Men det sägs att det ska funka jätte bra med värmespolar. Men... någon som vet?

Fina lockar

Fyra underbara uppsättningar! Jag någon gång skulle vilja lyckas med.

J_simpson_golden_globeJ_simpson_Americ_mus_award

Ashley Olsen Ashley Olsen

Se under kategorin Tips! hur du får till lockarna.

Project Runway favoriter

Daniel Vosovic, Project Runway  Daniel Vosovic, Project Runway
Jag vill ha! Jag missade Finalen igår på Project Runway. Men jag fick en snabbgenomgång nu på morgonen av en jobbarkompis. Sen var jag inne på Project Runways hemsida för att spana in resultaten och då hittade jag dessa plagg av Daniel Vosovic. Den vita kappan och vita tröjan med sidenbanden var så snygga! Tröjan skulle jag lätt springa och köpa om jag visste var jag kan få tag på den. Någon som vet? Tyvärr är jag inte så duktig på att sy så jag kan nog inte pilla ihop en egen. Men man kanske kan försöka...

Några favoriter till. Kavajen, sidenblus med korsettliv och klänningen.
   

Nicole Richie är i farten igen!

Nicole Richie, kastar vatten igen

Haha! Nu är hon framme med vattenflaskan igen.

Happy Hoops Halsband

Shan Happy Hoops Halsband, www.girlshop.com

Lite ringar till... Hittade ett
Halsband som man kan ha på hur många sätt som helst. Finns i guld och silver. Här är några exempel på hur du kan ha det, men du kan även ha det runt handleden som ett armband. Detta alltiallo halsband hittar du hos Girlshop. Kul att man kan variera sig. Ett halsband som blir flera när man kan anpassa det efter behov.

student problem!

Studentmössor
Jag ska på liten studentmiddag/fest imorgon. Det är en av mina bästa kompisar som läst klart alla kurser som behövs för att få en på pappret gymnasieutbildning. Men jag har ingen aning om vad jag ska köpa för present. Någon som har några förslag? en dag kvar! Fick reda på att dem skulle göra något litet för henne igår... så jag har inte hunnit fundera så mycket. Ska man köpa något som hon kan minnas och spara typ ett smycke eller ska man köpa ett presentkort någonstanns eller vad... Någon som har ett bra förslag? Hjälp?!


Bild lånad från Studentmössor.se

'Joy Love Life'

Jezeble, JoyLoveLife
Jag är ju inne på ringar på kedja. Här hittade jag ett till (förutom Halsbandet från
Hand som jag bloggat om tidigare) i silver från Jezebel Smycken. På ringen är texten 'Joy Love Life' ingraverad.

Sen finns det ju även Adina Signature Circle smycken i olika storlekar och former.

Allt finns att köpa hos Accessora.

Mera sånt Nicole!

Nicole Richie, kastar vatten
Gött! Detta hade jag gjort lite oftare om jag var hon. Vilken skön känsla att kasta vatten på dessa enerverande paparazzis. Bara man inte blir stämd för det. Där borta kan man ju bli stämd för vad som helst.

På posten idag!

H&M Linne rosa
Idag har jag hämtat paket på posten från både
H&M och Asos. Från H&M Fick jag mitt efterlängtade randiga linne som är slut på H&M sen läääänge. Och två bikinis en Rosa med ringar som är på bilden med linnet, och en 70-tals brun/orange/gul. Från Asos kom mina skor, örgängen och vit topp. Skorna är snyggare i verkligheten än på bild och passar mina fötter perfekt.



Grattis Paris!

Paris Hilton, Mercedes-Benz, L.A Fashion Week 2006
Här måste jag faktiskt säga att hon lyckades. Jag har nog aldig gillat någon hel outfit som hon har haft på sig... inte så vitt jag kan minnas iaf. Men detta var riktigt snyggt, härligt somrigt. Inget för mycket eller för lite. Håret var snyggt det med. Grattis Paris!

   

Sött klänning från 50-talet

Asos klänning beigeAsos klänning beige
Sött beige/vit
klänning med lite 50-tal över sig. (Är det 50-tal? Det är det väl) Den finns dessutom på REAn hos Asos, för 297.97kr. Finns kvar i alla storlekar. Den var väldigt kvinnlig. Jag är inte så jätte förtjust i klänningar som har skärp i midjan, min "midja" sitter längre ner. Jag avskyr höga byxor och kjolar. Jag vill att allt ska vara lågt i midjan. Jag går runt och drar ner allt som glider upp för mycket. Undrar om jag hade trivt i denna. Men snygg är den!



Klänning till bröllopet!

Vila klänning 399 kr

Nu har jag hittat en potentiell klänning så fin! Funkar den på ett bröllop? Gillar den röda färgen. Den finns i blå/vit också men rött passar mig bättre. Svarta
pumps till och en svart liten väska. Den håller stilen?

Nu har jag tagit reda på var närmsta ställe som den säljs på är. Så idag eller imorgon så får jag nog skynda mig in och ta en titt. Om den finns inne. Hoppas den passar...


Klänninger är från Vila.

I´m back!

Ahh... hemma igen. Efter en städhelg på landet så är man hemma i stan igen. Ny duschad och ska strax äta lite sen middag. Har rensat på landet i helgen, vi har väl lyft ett antal ton skrot under helgens gång. Fy vad trött jag var igår. Men idag har jag bara legat och solat och vilat ut. Hade jag inte gjort det hade jag varit död imorgon när jag ska jobba. Phhuuu...

Nu ska det bloggas lite!

MIN Plånbok

Granit, plånbok
Denna här plånboken jag har drömt om i flera månader men dem får aldrig in dem på Granit i göteborg. Finns i katalogen men inte i affären. Dem kan ju inte locka så och sen aldrig få in den. Den är precis som jag vill ha min plånbok tålig och praktisk och snygg såklart!

Den hittas i min favorit affär Granit.

Söt klänning

Leah Remini shopping

Leah Remini och Jennifer Lopez är ute och shoppar. Det är inte Jennifer som får uppmärksamheten denna gången utan Leah Remini. Hon har en väldigt söt röd/vit klänning på sig. Ingen som har sett den någonstanns?

Måste ju testa iaf.. någon?

Nytt till köket

Granit, redskap

Vi har total renoverat vårat kök precis. Inte riktigt klart än dock. Fattas handtag till luckorna bla. Men nu är jag så sugen på att köpa nya saker att ha i köket. Ett par handskar att skubba färskpotatisen med i sommar, en ny tesil/terör, te, kryddor, nya praktiska burkar. Ska nog genast gå och köpa skrubbhandskarna fort och lätt att skrubba potatisen!

Allt hittas hos min favorit affär Granit.

La Redoute = 30% rabatt

Nu kanske jag har råd att köpa dom söta ballerinaskorna.

30% rabatt om du går in på:
http://www.laredoute.se/kalleanka

Gäller tom 30 juni.

Paket på posten!

Igår när jag kom hem efter att ha varit ute med jobbet så hade jag fått en avi från posten. Ett paket som väntar på mig. Kom ju inte hem förrens 12 så jag kunde inte hämta det igår. Men idag ska det hämtas upp!

Tenniskjol

American Apparel tennis kjol

En ny tenniskjol kanske nu när det börjar bli väder för att spela utomhus igen. Denna
kjolen är från American Apparel. Inte för att jag spelar tennis men om jag hade spelat hade jag velat haft denna och något bekvämt linne till (i vitt eller någon annan ljus färg.)

Fira! 26 år!

Igår var hela familjen och åt middag tillsammans. Mamma och pappa fira 26årig bröllopsdag. Så vi barn bjöd dem på middag. Kvällen började hemma hos mamma och pappa med lite bubbel och snacks. Sedan bar det av ner mot stan till en liten Italiensk restaurang. Fick fick bord på deras innegård helt ensamns var vi. Dem hade infravärme så det var varmt och gott även om klockan var efter 7. 

Till förrätt tog jag Prosciutto Parma e Melone
Parmaskinka, olivolja och melon (Sååå gott!)

Varmrätt blev det Tortellini Parma
Tortellini i olivolja och vitlök, serveras med parmaskinkaoch färsk parmesan. Jag beställde till soltorkade tomater (Sååå gott det med)

Efterrätt Creme Brûllé (helt underbart!)

Jag var så mätt efteråt. Min älskling ville komma fram och kramas på vägen hem men mätt som jag var så skrek jag till...
- Neej! tryck inte på min mage. (jag trodde jag skulle spy då)

Jag fick en stor kram av mamma och pappa som tackade för en mycket trevlig kväll. Tror att de uppskattade det väldigt mycket. Kul att man kan göra någon glad!

Läsning



Iförrgår var jag trött och grinig efter jobbet hade ingen lust att göra något eller träffa någon. Så jag sprang in på Akademibokhandeln och letade efter någon pocket att försvinna iväg i. Stänga ute verkligheten lite. Jag hittade Djävulen Bär Prada av Lauren Weisberger. Har hört talas lite om den så den fick följa med mig hem. På Akademibokhandeln har dem nu Köp 4 betala för 3 erbjudande. Funderade på om man skulle plocka på sig några till medans jag ända höll på. Men jag hittade inte några mer... Någon som har några tips på roliga pocket?



Min beställning

Nu sitter jag och väntar på min beställning från Asos. Den skickades iväg i måndags så har jag tur så kommer den idag. Men antagligen imorgon... det är bara att vänta.